Fakta

Hjärtuppropet lanserades i mars 2022 och är ett initiativ med tre huvudsyften för att vi tillsammans kan rädda fler liv.

Fler behöver lära sig hjärt-lungräddning, vi behöver fler hjärtstartare och de måste vara tillgängliga för alla.

Initiativtagare är Björn Jadeland.

Press & Nyheter

Intervju med Morten Boesen

Landslagsläkaren Morten Boesen var en av de personer som kämpade för att rädda livet på den unga fotbollsspelaren och också den som på presskonferensen dagen efter bekräftade att det hade rört sig om ett hjärtstopp.

Läs mer

TV4 uppmärksammade Hjärtuppropet

Hjärtuppropets initiativtagare Björn Jadeland var gäst hos TV4 och programmet ”Malou efter 10” i dag. Björn visade grunderna i hjärt- lungräddning och att det är enkelt att använda en hjärtstartare.

Läs mer

KRISTINA ALSÉRS DRAMA

F d landshövdingen Kristina Alsérs engagemang i Hjärtuppropet som en av 18 ambassadörer var självklart. Det berättar Kristina om i en stor artikel i Sveriges största hälsotidning – Må Bra. För snart fem år sedan rädda Kristina livet på sin man Janne när han drabbades av ett hjärtstopp.

Läs mer

Press & Nyheter

Hjärtuppropet hyllar livräddarna Anna och Ravelli

Pressmeddelande
Thomas Ravelli, Hjärtuppropets ambassadör och Anna Windevall gjorde en heroisk insats när man räddade en mans liv i Mölnlycke för några veckor sedan. Nu skänker Hjärtuppropet en hjärtstartare som Thomas och Anna får placera på valfri plats.

Läs mer