Bordtennisförbundet ny Hjärtvänlig Partner

I morgon söndag inleds Europamästerskapet i bordtennis i Malmö. Det är en lagtävling på både dam- och herrsidan. I Hjärtuppropets ”lag” finns nu även Svenska Bordtennisförbundet med som en Hjärtvänlig Partner.

– Det är fantastiskt roligt eftersom världsstjärnan Truls Möregårdh är en av våra 18 Ambassadörer, säger Hjärtuppropets projektledare Niklas Waldenström.

Truls Möregårdh, VM-finalist i bordtennis redan 2021, deltog i Hjärtuppropets event i Malmö för att manifestera samarbetet. Samtidigt var ”de tre legendarerna” med – Jan-Ove Waldner, Jörgen Persson och Mikael Appelgren. Tillsammans bjöd dom de på en underhållande pingisuppvisning 43 år efter det att Sverige ”rev den kinesiska muren” och besegrade Kina i VM-finalen 1989.

– På plats hade vi också vår hjärtstartare på hjul, den som rest runt med Diggiloo hela sommaren på konserter över hela Sverige, säger Niklas Waldenström.

Hjärtuppropets syften är bl a att fler ska ta samhällsansvar att lära sig hjärt- lungräddning och att fler hjärtstartare ska finnas tillgängliga dygnet runt för alla.

– Bordtennis är verkligen en sport för alla i alla åldrar, påpekar Niklas Waldenström. Och som Hjärtvänlig Partner är Svenska Bordtennisförbundet nu med i matchen.

Bordtennis-EM pågår i Malmö 10-17 september och sänds i SvT med matcher både på dam- och herrsidan. Ambassadör Möregårdh är Sveriges högst rankade världsstjärna.