Diggiloo i unikt samarbete med Hjärtuppropet

Diggiloogänget slutrepeterar just nu inför sommarens turné och premiären på Hooks Herrgård på torsdag. Samtidigt stärks hjärtsäkerheten för all publik eftersom Diggiloo, som nu firar sitt 20-årsjubileum,  blir  ”Hjärtvänlig Partner” till Hjärtuppropet.

– Vi är oerhört glada för detta samarbete med Diggiloo och producenten Patrik Krall i spetsen. De tar ett extra samhällsansvar med syftet att rädda liv i Sverige, säger projektledaren Niklas Waldenström.

Hjärtuppropet  har genomfört en HLR-utbildning under repetitionerna i Jönköping, ledd av initiativtagaren Björn Jadeland. En av Hjärtuppropets 18 ambassadörer är artisten Jessica Andersson och hon är utbildad sedan länge av Björn som i många år jobbade som ambulanssjuksköterska. Jessica är den av Diggiloos artister som varit med flest gånger.

– Vi placerade redan för 15 år sedan en hjärtstartare bakom scen men nu stärks säkerheten för publiken ytterligare och för oss var det en självklarhet att bli partner till Hjärtuppropet, säger Patrik Krall. Det handlar om trygghet och säkerhet för vår publik.

Diggiloo har en gedigen beredskap var helst de underhåller runt om i Sverige. Det finns sjukvårdstält och specialutbildad personal. Nu finns därtill fler hjärtstartare och publiken kommer att få information före föreställningarna.

– Hjärtuppropets syften är bl a att fler behöver utbilda sig i HLR och att vi ska ha fler hjärtstartare tillgängliga dygnet runt, påpekar Niklas Waldenström, projektledaren.

Diggiloo genomför i sommar 26 föreställningar, den sista i Göteborg 26 augusti. Mer än 100 000 besökare väntas och hjärtstarten på hjul kommer att vara med överallt och alltid.

 

Mediakontakt
Niklas Waldenström
0707 – 74 23 45
niklas.waldenstrom@hjartuppropet.se