Hjärtuppropet är på isen inför ”Restart A Heart Day” på söndag

Hjärtuppropets Ambassadör Staffan Lindeborg medverkar när Region Jönköping och Räddningstjänsten i Jönköpings kommun mobiliserar ett 40-tal medarbetare till SHL-matchen HV 71 – Brynäs i morgon lördag.

– Det blir HLR-utbildning på isen i första periodpausen och som smålänning är det självklart att jag kan bidra, åtminstone på TV-monitorerna i Husqvarna Garden Arena, säger Staffan som är en av Hjärtuppropets 18 ambassadörer.

Bakom initiativet står Region Jönköping som för ett år sedan anslöt sig till sms-livräddarna och som redan nu har ca 5000 frivilliga i Jönköpings Län. Räddningstjänsten bidrar också fullt ut med personal och HLR-instruktörer.

– Hjärtuppropet inledde samtal redan i somras med Räddningstjänsten, berättar Staffan Lindeborg.

Det som just nu pågår applåderar vi eftersom Räddningstjänsten har tagit över ansvaret för alla kommunens hjärtstartare och dessutom ser till att många av dom nu blir tillgängliga genom att placeras utomhus i säkra skåp.

Hjärtuppropets tre huvudsyften är ju som bekant att fler ska lära sig HLR, att vi behöver fler hjärtstartare och att de ska vara tillgängliga för alla.

 

Se utbildningsvideon ”HLR med hjärtstartare” här