Hjärtuppropet donerade Hjärtstartare till Operakällaren Foundation

Hjärtuppropet vill öka medvetenheten om hjärtsäkerhet och donerade till Operakällaren Foundation till förmån för WaterAid.

– Två av våra ambassadörer Thomas Ravelli och Staffan Lindeborg medverkar i en film och Hjärtuppropet skänker både hjärtstartare och en HLR-utbildning, säger Niklas Waldenström, Hjärtuppropets projektledare.

Operakällaren foundation har under 11 år stöttat UNICEF’s arbete och bidragit med miljontals kronor som använts för att ge barn i östra Afrika tillgång till vatten och sanitet.

Hjärtuppropet skänkte en hjärtstartare och en HLR utbildning till auktionen. Våra ambassadörer Staffan Lindeborg och Thomas Ravelli förmedlade detta budskap i en film som visades på galan.

Sedan 2018 har Operakällaren Foundation valt att gå vidare för att få en möjlighet att stödja andra typer av projekt via organisationen WaterAid. Vi är mycket glada och stolta över att kunna stötta WaterAids livsviktiga arbete i Etiopen för att fler människor i landet ska få rent vatten! Totalt inbringade auktionen 3 miljoner!

Etiopien är ett av de länder i världen där flest människor saknar rent vatten. Av landets 99 miljoner invånare saknar nästan hälften, över 40 miljoner människor, tillgång till rent vatten. 

Hjärtuppropet hoppas att projekt WaterAid skall hjälpa människorna i Etiopien med möjligheter att få rent vatten.