Ingen sommar utan Diggiloo och tillgängliga hjärtstartare

Diggiloo firar i år sitt 20-årsjubileum med 26 föreställningar runt om i Sverige inför uppskattningsvis 110 000 åskådare. Nytt för i år – en hjärtstartare på hjul på scen!

– Vi är fantastiskt glada att Diggiloo blir Hjärtvänlig Partner till Hjärtuppropet, säger projektledaren Niklas Waldenström. De tar sitt samhällsansvar och tillsammans ska vi se till att rädda fler liv.

Samarbetet mellan Hjärtuppropet och Diggiloogänget inleds på allvar under slutrepetitionerna i Jönköping. Tre dagar före premiären på Hooks Herrgård utbildar Hjärtuppropets initiativtagare Björn Jadeland i hjärt- lungräddning.

– Vi placerade redan för 15 år sedan en hjärtstartare bakom scen på Diggiloo men nu stärks säkerheten för publiken ytterligare och för oss var det en självklarhet att bli Hjärtvänlig Partner till Hjärtuppropet, säger Patrik Krall.

– Det handlar om trygghet och säkerhet för vår publik, tillägger Patrik som är producent för Diggiloo allt sedan starten.

En av artisterna i Diggiloo är också en av 18 ambassadörer för Hjärtuppropet – nämligen Jessica Andersson. Jessica utbildades direkt när Hjärtuppropet erbjöd henne att bli ambassadör tidigt förra året. En annan artist som är ambassadör är Carola. 

– Fler behöver lära sig HLR men sedan driver vi också på att öka tillgängligheten till hjärtstartare, säger Björn Jadeland. 

Även om Diggiloo sedan länge har haft en hjärtstartare bakom scen, ökar man nu hjärtsäkerheten för alla medverkande och inte minst publiken. 

Glädjeresan med Lasse Kronér i ledningen blev förra året Hjärtuppropets första Hjärtvänliga Partner och sedan har det danska företaget Flying Tiger Copenhagen och Innerstaden Göteborg tillkommit.

–Det är många fler på gång och vi känner en stor glädje för att så många vill engagera sig, säger Niklas Waldenström.

 

 

Mediakontakt
Niklas Waldenström
0707 – 74 23 45
niklas.waldenstrom@hjartuppropet.se