Insamlingsrekord för Lasse Kronérs Glädjeresa - nu köps det hjärtstartare för 729 000 kronor

Det blev ett nytt insamlingsrekord när Lasse Kronér och ”Glädjeresan” gjorde ett första preliminärt bokslut efter galamiddagen på Hotel Stenungsbaden I lördags.

– Det är helt fantastiskt, vi har nu 729 000 kronor att köpa hjärtstartare för, säger Tommy Witedal som är en av initiativtagarna till Glädjeresan som idkar välgörenhet sedan många år tillbaka i tre kommuner (STO–regionen) norr om Göteborg.

Insamlingsprojektet Glädjeresan startades 1999 av bl a Lasse Kronér som numera också är en av Hjärtuppropets 18 ambassadörer. Alla som jobbar med projektet gör det gratis och alla insamlade pengar går till välgörenhet i Tjörn, Orust och Stenungssunds kommuner.

– Vi auktionerar ut skänkta varor och tjänster, berättar Tommy Witedal och i år gjordes det på torget i Henån sista lördagen i september och nu senast på galamiddagen i lördags.

Hjärtuppropet beslutade tidigt att stötta och samarbeta med Glädjeresan men det var Lasse Kronérs idé att i år satsa på hjärtsäkerheten i regionen.

– Förra året köpte vi stora TV-monitorer till kommunernas äldreboenden och nu ska vi placera ut hjärtstartare så att vi blir bäst per capita i Sverige, säger Tommy Witedal.

På galamiddagen medverkade också Hjärtuppropets ambassadör Staffan Lindeborg och Staffan Oldsberg som hade skänkt några av sin fars, framlidne Ingvar Oldsbergs, minnessaker.

– Det sista vi auktionerade ut var den landslagströja med autografer som Ingvar fick 1994 av fotbollslandslaget när han höll i hyllningarna på Liseberg i Göteborg efter VM-succén, säger Staffan Oldsberg.

– Det känns riktigt bra att kunna bidra och jag tror Ingvar hade gillat det här.

Den unika gula landslagströjan såldes för 75 000 kronor på galamiddagen. En av Hjärtuppropets 18 ambassadörer bidrog till VM-bronset i USA den minnesvärda sommaren för 28 år sedan nämligen Thomas Ravelli.

 

Tommy Andersson t v på bilden,  ropade hem landslagströjan från 1994 till förmån för fler hjärtstartare. Här med Hjärtuppropets Staffan Lindeborg.