Thomas Ravelli har ingen landslagströja själv från VM 94. Men Thomas Andersson i Skärhamn har numera en med Ravellis och hela lagets autografer på!

Det enda jag har kvar är mina målvaktshandskar, berättar Thomas när han för första gången får se den unika landslagströjan som hans namne betalade 75 000kronor för på ”Glädjeresans” senaste välgörenhetsauktion.

Landslagströjan från VM 1994 fick Ingvar Oldsberg när VM-bronslaget kom hem från USAdär dom försökte att gräva guld men till slut vann ett VM-brons efter 4-0 mot Bulgarien.

– Pappa har haft tröjan hemma i alla år och han fick den av laget när han skötte hyllningarna på Liseberg efter ankomsten, berättar sonen Staffan Oldsberg.

Tröjan donerades av Staffan Oldsberg till projektet ”Glädjeresan” och på den sista auktionen i september ropade Thomas Andersson in den för 75 000 kronor.

– VM 94 är ett stort minne för min del och det här handlar om välgörenhet, alla pengarna går till hjärtstartare och i samarbete med Hjärtuppropet, säger en nöjd Tomas Andersson när han för första gången får träffa Thomas Ravelli.

Både Thomas Ravelli och Staffan Lindeborg är ambassadörer för Hjärtuppropet liksom Lasse Kronér som dessutom är initiativtagare till ”Glädjeresan” som sedan 90-talets slut samlat in ca 8 miljoner till välgörenhet.

– Vi i Hjärtuppropet gläds åt Glädjeresans initiativ att bli bäst i Sverige med antalet hjärtstartare per capita säger Niklas Waldenström projektledare, Hjärtuppropet.