Nordstan blir Sveriges första hjärtvänliga köpcentrum på Alla hjärtans dag

Nordstan i Göteborg visar att man tar sin hjärtsäkerhet på största allvar och blir Hjärtvänlig Partner till Hjärtuppropet. Nordstan är Sveriges första köpcentrum som synliggör sina hjärtstartare med upplyst skåp och central placering för allmänheten vilket förhoppningsvis kan inspirera fler handelsplatser att göra samma sak. 

På alla Hjärtans dag den 14 februari inviger Nordstan tillsammans med Hjärtuppropet och dess ambassadör fotbollslegendaren Thomas Ravelli köpcentrumets två nya hjärtstartare. Hjärtstartarna kommer vara placerade väl synliga på egna upplysta pelare och tillgängliga för alla medarbetare och besökare i Nordstan vilket kan öka chanserna för att rädda livet på personer som drabbas av plötsligt hjärtstopp.

– Ett fantastiskt initiativ från Nordstan som visar ansvar gentemot sina besökare. Jag vet själv hur viktigt det är att snabbt agera och framför allt att det finns en hjärtstartare tillgänglig när ett hjärtstopp inträffar säger ambassadör Thomas Ravelli. 

Under invigningen kommer Thomas berätta om sin upplevelse när han räddade ett liv tack vare en tillgänglig hjärtstartare.

Tid och plats 
Onsdag den 14 februari vid Nordstadstorget i Nordstan.
Mellan kl 12.00–12.30 genomförs en kort invigningsceremoni där Nordstans vd Helena Lindqvist, säkerhetschef Patrik Ripadal, Hjärtuppropets projektledare Niklas Waldenström och dess ambassadör Thomas Ravelli deltar.  

Thomas Ravelli finns tillgänglig mellan kl 11.00–13.00.

Mellan klockan 11.00–16.00 kan besökare få testa hur man gör hjärtlungräddning.

Nordstan har placerat och synliggjort flera hjärtstartare i köpcentrumet på ett nytt sätt. Man har nämligen placerat sina hjärtstartare centralt och dessutom upplysta på en egen pelare för att göra dom mer synliga.

Nordstan kommer även att sprida Hjärtuppropets syften i sina kanaler genom att förmedla kunskap om hur vi kan rädda fler liv från plötsligt hjärtstopp utanför sjukhusen i Sverige. 

– Nordstan vill vara med och ta ett större samhällsansvar. Genom att installera offentliga hjärtstartare och utbilda både våra egna medarbetare och butiks- och restaurangpersonal i hjärt- och lungräddning bidrar vi till att skapa en tryggare miljö i Nordstan, säger Helena Lindqvist, vd på Nordstan.

Hjärtuppropet är väldigt tacksamma för Nordstans fina initiativ och välkomnar Nordstan som Hjärtvänlig Partner! 

Hjärtligt välkomna till Nordstan på alla hjärtans dag!

 

Presskontakt
Niklas Waldenström
Niklas.waldenstrom@hjartuppropet.se
0707-742345