Innerstaden Göteborg blir ny Hjärtvänlig Partner

Innerstaden Göteborg blir Sveriges första centrumförening att bli Hjärtvänlig Partner till Hjärtuppropet. Göteborg är ”hjärtats stad” allt sedan Sten Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt sjöng ”Låt Hjärtat va med”.

– Vi är fantastiskt glada för att välkomna Innerstaden Göteborg som nu visar omtanke och tar ett extra samhällsansvar, säger Lena Apler, en av Hjärtuppropets 18 ambassadörer och själv göteborgare.

– Vi ser fram emot att vara Sveriges första centrumförening som samarbetar och lyfter Hjärtuppropets viktiga budskap. Göteborgs innerstad är hjärtlig och välkomnande och det ska kännas tryggt och säkert för alla som vistas här, säger Lena Dalerup, vd Innerstaden Göteborg. 

Innerstaden Göteborg är en icke vinstdrivande centrumförening med mer än 500 företag anslutna. Föreningen samarbetar med 400 årsjubilerande Göteborgs Stad och syftet är att utvecklas stadskärnan till förmån för göteborgarna, besökarna och framtiden.

– Hjärtuppropets syfte är bland annat att öka tillgängligheten till hjärtstartare dygnet runt och det hoppas vi nu snabbt kan göras tack vare samarbetet med Innerstaden. Tillsammans kan vi rädda fler liv, säger Niklas Waldenström, projektledare för Hjärtuppropet.

Centrumföreningens syfte är att göra Göteborg än mer tryggt, trivsamt och attraktivt. Tidigare i våras satte det danska företaget Flying Tiger Copenhagen upp en hjärtstartare utanför sin butik på Kungsgatan.

– Flying Tiger Copenhagen blev det första företaget att bli Hjärtvänlig Partner och det här är bara början, fler behöver engagera sig och hjälpa till! Vi hoppas att fler centrumföreningar runt om i Sverige kommer att följa Innerstadens fantastiska initiativ att bli Hjärtvänlig Partner, säger Lena Apler. 

– Vi arbetar i flera projekt för att skapa en trygg och attraktiv innerstad i samverkan med våra medlemmar. Som hjärtvänlig partner hoppas vi att få fler aktörer i Göteborg att samverka och sprida budskapet för att bidra till en hjärtsäker stadskärna, avslutar Lena Dalerup.

 

Mediakontakt
Niklas Waldenström
0707 – 74 23 45
niklas.waldenstrom@hjartuppropet.se

Lena Dalerup, VD Innerstaden
lena.dalerup@innerstadengbg.se
0706 – 21 30 53