Thomas Ravell är på plats i Hagaparken, Stockholm, på söndag 18/9 när PEP-dagen genomförs för första gången efter pandemin.

– Vi gläds åt detta samarbete och vi har samma syften som Generation Pep, alltså att öka kunskapen om hjärtstopp hos både unga och deras föräldrar, säger Hjärtuppropets projektledare Niklas Waldenström.

Hjärtuppropet lanserades i våras på initiativ av f d ambulanssjuksköterskan Björn Jadeland och Thomas Ravelli som är en av 18 Ambassadörer. Syftet med Hjärtuppropet är att fler ska lära sig hjärt- och lungräddning, att vi behöver fler hjärtstartare och att de ska sitta tillgängliga för alla.

– För ett par veckor sedan var Thomas Ravelli med och räddade livet på en medmänniska tack vare att han hade tillgång till en hjärtstartare hemma, berättar Niklas Waldenström.

Hjärtuppropet kommer att ha flera HLR-instruktörer på plats i Hagaparken och dessutom genomförs en orientering för de små barnen för att öka medvetenheten om hjärtstartare.

– Hjärtuppropets övergripande syfte är att vi tillsammans kan rädda fler liv, säger Niklas Waldenström.

 

Generation Pep är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa. Kronprinsessparet är initiativtagare till Generation Pep som tillsammans med aktörer från hela samhället vill driva ett ambitiöst och långsiktigt folkhälsoarbete med barn och unga i fokus. Carolina Klüft är verksamhetschef och kommer att vara på plats tillsammans med Kronprinsessparet söndag 18 September.

 

Thomas Ravelli finns tillgänglig för intervju Söndag 18 September mellan kl: 12-14 vid koppartälten i Hagaparken. Anmäl er via nedan kontakt för intervju.

Mediakontakt:
Niklas Waldenström
niklas.waldenstrom@hjartuppropet.se
+46 707 74 23 45 
www.hjartuppropet.se