Fakta

Hjärtuppropet lanserades i mars 2022 och är ett initiativ med tre huvudsyften för att vi tillsammans kan rädda fler liv.

Fler behöver lära sig hjärt-lungräddning, vi behöver fler hjärtstartare och de måste vara tillgängliga för alla.

Initiativtagare är Björn Jadeland.

Press & Nyheter

TV4 uppmärksammade Hjärtuppropet

Hjärtuppropets initiativtagare Björn Jadeland var gäst hos TV4 och programmet ”Malou efter 10” i dag. Björn visade grunderna i hjärt- lungräddning och att det är enkelt att använda en hjärtstartare.

Läs mer

KRISTINA ALSÉRS DRAMA

F d landshövdingen Kristina Alsérs engagemang i Hjärtuppropet som en av 18 ambassadörer var självklart. Det berättar Kristina om i en stor artikel i Sveriges största hälsotidning – Må Bra. För snart fem år sedan rädda Kristina livet på sin man Janne när han drabbades av ett hjärtstopp.

Läs mer

BJÖRN JADELANDS ”MÅ BRA”-RÅD

Tidskriften Må Bra – www.mabra.se – uppmärksammar Hjärtuppropet och
initiativtagaren Björn Jadeland i den senaste digitala utgåvan. Och Björn
ger goda råd på samma sätt som när han utbildar våra ambassadörer och
många andra i Hjärt- lungräddning.

Läs mer

RAVELLI om Christian Eriksens hjärtstopp

Thomas Ravelli, en av Hjärtuppropets 18 ambassadörer, berättar i en intervju med Expressen om sin reaktion när han såg fotbollskollegan Eriksen falla ihop i EM – premiären förra sommaren på Parken i Köpenhamn..

Läs mer

Pressmeddelande efter direktsänd presskonferens Hjärtuppropet

Pressmeddelande
Idag lanserades officiellt Hjärtuppropet med en presskonferens som direktsändes från Profilhotels Riddargatan i Stockholm. På plats var förstås initiativtagaren och ambulanssjuksköterskan Björn Jadeland samt tre av de 18 ambassadörerna – Thomas Ravelli, Staffan Lindeborg och Kristina Alsèr.

Läs mer

Imorgon sänder vi live!

Pressmeddelande
Just nu genomförs tekniktest på Profilhotels Riddargatan i Stockholm. Imorgon sänder vi live från vår presskonferens här direkt på www.hjartuppropet.se.

Läs mer

Press & Nyheter